Престъплението бе извършено на 14 март вечерта. Тогава на тел. 112

...
Престъплението бе извършено на 14 март вечерта. Тогава на тел. 112
Коментари Харесай

Майцеубиецът Йордан страда от психично заболяване, но го оставиха в ареста

Престъплението бе осъществено на 14 март вечерта. Тогава на тел. 112 е подаден сигнал за умряла жена в апартамент в кв. " Съдийски ". Пристигналите на място екипи на полицията и Спешна помощ са установили гибелта на 54-годишната Тодорка В., само че при първичния оглед не са открити следи от принуждение по натрупа. По-късно тройната съдебномедицинска експертиза разкрива, че починалата е имала кръвонасядания в региона на шията и охлузвания. Патоанатомите са безапелационни, че се касае за ликвидиране.

Според арбитър Славка Димитрова 31-годишният мъж е направил закононарушението и има заплаха да извърши друго такова, в случай че бъде пуснат от ареста. В правосъдната зала стана ясно, че гибелта на 54-годишната му майка е настъпила след напън на гръдния панер и гърлото.

Обвиняемият Йордан Григоров е признал и обяснил самичък по какъв начин е лишил живота на Тодорка, само че повода за закононарушението не е изяснена. Разпитаните по случая дават разнопосочни показания, само че по първична информация повода чисто битова, вследствие на сдърпване. 

Не са били регистрирани фрапиращи спорове сред Йордан и убитата му майка, удостовери пред публицисти наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

В съда стана ясно още, че 31-годишният мъж страда от психологично заболяване. Назначената психиатрична експертиза обаче не е подготвена. 

Решението на окръжните магистрати не е дефинитивно и предстои на обжалване.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР